Location
Washington, DC

Client
National Geographic

Service Type

Project Type

Size
424,000 SF

Completion
2019

The modernization of National Geographic’s 424,000-SF office campus involved renovating their existing facilities while introducing the organization to workplace trends that benefit their employees and visitors alike. The office design accentuates the access to natural light, while centralizing communal amenities to improve connectivity between floors. These include new employee cafes connecting to outdoor terrace space, an employee library and lounge, and a multi-purpose room featuring stadium-style seating and movable furniture for team huddles. The new open-office approach connects departments, while providing focus rooms throughout the floorplan designated by National Geographic’s signature yellow rectangle. Similar accents of brand and cultural experience rooted in the organization’s mission enhance an overall clean and minimalistic aesthetic that allows the brand to shine.

An expansive second floor conference center supports internal business needs while stimulating the brand experience for visitors. The conference center offers formal conference space that is flexible enough to support large and small groups. The meeting rooms are supported by a variety of touch down areas for intimate conversations, focus work, and breaks between sessions. Suspended from the ceiling along the center of the space is Quilted Planes, a custom work of art by Windy Chien constructed from ropes used by National Geographic explorers on real expeditions. While the quilted planes recognize the blazing trails of their past, the digital signage framed by the signature yellow rectangle at the end of “the passage” represents the company’s vision in to the future.